beats by dre cheap

TOP 10 NAJBOLJIH FILMOVA 2017

- Skoro svake godine pravim ovu list(tradicionalno) i trudim se da odstupim od većine, da ubacim neki neočekivani naslov, nešto nepredviđeno za čitaoca, a opet, ništa apsrudno i smiješno što zaslužuje da bude dio neke druge liste. S obzirom da sam pogledao otprilike sve što se dalo pogledati u prethodnoj godini, evo deset najboljih filmova iz 2017. godine i nekih vrijednih pomena. Pa da počnemo.

10. Glupo bi bilo zaokruživati ikakvu filmsku godinu, desetjleće, period, eru i umjetnost uopšte, bez nekog dobrog, originalnog, nesvakidašnjeg hororca. Inače komičar po zanimanju, Jordan Peele, donosi jedan od najhvaljenijih filmova godine, jedno prijatno iznenanđenje, jedno od najboljih filmova 2017 - GET OUTl

9. Kako uspješno zaokružiti jednu filmsku trilogiju? Pitajte tvorce ovog djela WAR FOR THE PLANET OF THE APES . Savršen način da se zaokruži jedna priča, bez suvišne patetike, nepotrebnih novih zapleta i dvosmislenog kraja. Ovo mi je jedan od najdražih filmova 2017., koji je pomalo pao u zaborav nakon ljetne sezone.

8. INGRID GOES WEST .Ovaj film je pao u sjenu većih blockbustera, ali svakako zaslužuje da bude viđen - ja sam ga proglasio čak jednim od najboljih filmova godine i to stvarno jeste, film izaziva pažnju i to radi itekako vješto!

7. Ne bi filmovi iz prošle godine mogli spominjati bez da se spomene odlična akciona mjuzikl-romantična priča zvana BABY DRIVER.

6. Od nominovanih za Oskara za najbolji strani film, pogledao sam do sada samo ovaj i smatram ga jednim od najboljih filmova 2017 godine; provokativan, stravičan, kompleksan, težak, majstorski odrađen film koji definitivno nije za svakoga, ali LOVELESS bi svakako trebali pogledati mnogi.

5. Od atmosfera do pjezaža, od poetičnosti do performansa, ova drama, iako nesvakidašnjeg karaktera, kupila je mnoge. CALL ME BY YOUR NAME definitivno nije za svakoga, a to ga čini valjda još posebnijim...

4. Ovaj crtać me oduvao... Iako smo 2017. godine imali mnogo kvalitetnih naslova iz žanra animiranih filmića,COCO je očigledno jedan film za generacije i generacije; Pixarov crtić koji je postao instant klasik i to sa razlogom. Svakako zaslužuje da se pojavi na ovoj listi.

3. I još jedan strani film. Nešto najpotcijenjenije, a nešto najbolje iz prethodne godine, ovaj tajlandski film je ludnica i baš zato bi ga svako trebao pogledati.  BAD GENIUS nije nimalo naivan, a zaslužuje svaki naklon.

2. Ne ubrajaju ga mnogi u svoje liste; čini me se kao da je ostao u sjeni većih blokbustera; mene je s velikom lakoćom osvojio. Da, da,  VICTORIA AND ABDUL mi je jedan od najdražih filmova godine i zbog moje te ''povezanosti'' sa materijalom, otud i ovako visoko mjesto na ljestvici.

Filmovi koje svakako vrijedi pomenuti su: The Shape of Water, It, Three Billboards Outside Ebbing Missourie, Blade Runner 2049, The Disaster Artist, ''I, Tonya'', Detroit, Wind River, The Big Sick, Okja, What Happend to Monday, Gifted, Life, The Lego Batman Movie, Mother!, All the Money in the World, Split, Phantom Thread...

1. Listu sam objavio ovako kasno iz razloga da bih pogledao što više filmova iz prethodne godine i opet su mnogi nekako izvisili jer smatram da je praktički nemoguće pogledati ih sve; lista je baš šarenolika, raznovrsnih žanrova i naslova na njoj, ali jedan još uvijek itekako pamtim. DUNKIRK je remek-djelo svoje vrste, film koji se pamti. Nolan nam je sada dostavio nešto drugačije, ali nimalo slabije od njegovih prethodnih projekata. Ovaj film vas uvlači u sebe, a skroman je dijalozima i ne prati neki hronološki slijed događaja i baš zbog svoje originalnosti i otuđenosti od svega na što smo navikli, ovaj film se nalazi na vrhu.

District for the Movies
http://dftm.blogger.ba
18/02/2018 18:45